Mengaku Bukan kerana ego atau harta & Ini Status Hak Jaga Maryam Yang Ramai Tak Tahu

Bekas isteri Fizo Omar, Mawar Abdul Karim yang baru sahaja bercerrai taIak satu kira-kira jam 10.55 pagi tadi mengakui sedih atas apa yang berlaku.

Bagaimanapun, Mawar, 30, tidak menafikan peng0rbanan yang dilakukan atas yang paling bessar dalam hidupnya.

“Perasaan sudah tentunya sedih, tapi saya harap pengorbanan ini adalah satu peng0rbanan paling bes4r dalam hidup saya.

“Bukan kerana eg0 atau harta tapi saya reda. Apa yang terjadi ini ada hikmah disebaliknya.

“Saya perlu jaga banyak hati pihak sebab saya takut apa yang saya cakap ini, takut disalahtafsir oleh pihak lain,” katanya sejurus selesai prosiding cerrai sebentar tadi.

Ibu kepada seorang cahaya mata ini pada masa sama turut menjelaskan, sebagai wanita, sudah tentu dia sedaya upaya cuma untuk selamatkan rumah tangga.

“Selama tempoh enam tahun ini, kami cuba untuk selamatkan rumah tangga kami tapi saya pasr4h dan sampai sini sahaja saya dan Fizo.

“Penjagaan anak dapatkan saya. Saya tidak akan pisahkan mereka sebab Maryam pun masih kecil.

“Saya korbankan kasih sayang saya untuk Fizo. Saya cuba pertahankan, tapi ini sudah pun terjadi. Cuma apa yang boleh saya katakan, Fizo seorang bapa dan anak yang baik terhadap keluarganya,” kongsi Mawar yang turut mengakui ketika ini Maryam berada di bawah penjagaan Mawar.

Fizo dan Mawar mendirikan rumah tangga pada November 2013 dan dikurniakan seorang cahaya mata, Wan Maryam yang kini berusia dua tahun.

Terdahulu, Fizo melafazkan cerrai taIak satu kepada Mawar menerusi prosiding tertutup di Mahkamah Rendah Syariah Hulu Langat, Seksyen 9, pagi tadi. Media hiburan

Saya masih sayangkan Mawar – Fizo Omar

“Saya masih sayangkan Mawar. Terima kasih kerana menjadi ibu terbaik kepada anak saya,” luah pelakon Fizo Omar.

Dalam masa yang sama, dia juga berterima kasih kepada bekas isteri yang dikahwini pada 10 November 2013 itu kerana pernah menjadi isteri terbaik buat dirinya.

“Saya percaya ini takdir Allah. Semua berlaku atas ketentuan-Nya.

“Bagi saya ini bukan pengakhiran tapi satu permulaan. Sebagai pasangan ibu bapa yang berpisah, ini adalah satu amanah untuk kami mendidik dan membeesarkan anak kami,” ujar pelakon ini dengan tenang.

Sementara itu, Mawar Karim mengaku sudah berusaha sedaya upaya untuk menyelamatkan rumah tangga yang dibina selama enam tahun itu.

“Sudah tentu semua wanita sayangkan rumah tangga. Saya cuba selamatkan perkahwinan ini, bukannya tidak mencuba.

“Selama enam tahun tempoh perkahwinan ini, saya dan Fizo cuba tapi saya reda mungkin sampai di sini sahaja.

“Iyalah, saya k0rbankan seluruh kebahagiaan kasih sayang saya untuk kebahagiaan Fizo sekeluarga,” kata Mawar dengan nada tenang.

Bagaimanapun kata Mawar, dia sesekali tidak akan memutuskan hubungan antara Fizo dan anak mereka, Wan Maryam yang kini berusia dua tahun.

“Pasal anak, saya tidak akan putuuskan hubungan bapa dan anak sebab Maryam perlukan kasih sayang seorang bapa,” jelas Mawar yang belum terfikir untuk kembali bersama atau tidak.

Dalam prosiding percerraian yang berlangsung, Fizo atau nama sebenarnya Wan Hafizol Wan Omar, 34, melafazkan taIak satu terhadap Mawar Abdul Karim, 30, pada pukul 10.55 pagi ini.

Lafaz dibuat Fizo di hadapan Hakim Syarie Che Abdullah Che Hassan dan mahkamah memerintahkan Mawar untuk menjalani tempoh edah selama tiga bulan bermula hari ini.

Sumber : MHE TV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*