6 Artis Malaysia Ini Pernah Dituduh Buat Pembedahan Ubah Wajah

Pembedahan plastik bukan sesuatu yang baru bagi para selebriti. Dari mengubah bibir, dagu, hingga hidung, tentunya anda sering mendengar berita bahawa para selebriti ada yang melakukannya. Tak terkecuali para selebriti tempatan berikut ini.

Bukan bibir ataupun dagu, selebriti tempatan ini dikatakan melakukan pembedahan plastik pada hidungnya, namun ada di antara mereka menolak dakwaan tersebut. Tetapi tidak dapat dinafikan apabila teknik solekan tertentu mampu membuatkan wajah selebriti berubah serta-merta.

Apa-apa pun mari kita semak diantara selebriti yang pernah digosipkan dengan melakukan pembedahan hidung untuk tampil lebih cantik.

Ifa Raziah


Ifa Raziah mengakui ada mengambil suntikan Vitamin C untuk mencantikkan kulit. Dia memberitahu tiada salahnya kerana ia tidak mengubah apa-apa. Tetapi bukan semudah itu dia lakukannya. Dia tetap dapatkan pandangan mereka yang terbabit dalam bidang agama, selain bertanya doktor pakar.

Zahida Rafik


Zahida Rafik, pelakon dan model kacukan Melayu Pakistan dikatakan mempunyai hidung yang cantik. Ramai yang cakap dia ada buat hidung baru. Sebab tu nampak cantik. Sebelum ini dia pernah didakwa menyuntik botox sehinggakan wajahnya kembung seperti belon namun wajahnya semakin pulih sehingga hari ini.

Nasha Aziz

Apa dah jadi dengan bentuk hidung pelakon terkenal, Nasha Aziz yang dilihat jauh berbeza berbanding dulu. Anda rasa kenapa?

Ramai mendakwa beliau telah melakukan pembedahan hidung namun kami tak pasti dengan dakwaan ini.

Umi Aida


Ada peminat peminat yang menuduh Umie menyuntik Botox dan melakukan pembedahan plastik pada muka! Ini kerana dia kelihatan semakin muda dan tampil lebih cantik sekarang.

Yana Samsudin

Yana Samsudin dikatakan melakukan sesuatu pada wajahnya, dia dilihat makin cantik malah hidung Yana dikatakan berbeza dengan sebelum. Walaubagaimanapun, Yana menafikan semua itu dan mengatakan perubahan wajahnya itu disebabkan oleh teknik solekan yang digunakan.

Elly Mazlein


Elly juga diantara artis tempatan yang dikatakan mengubah bentuk hidung kerana nampak lebih mancung. Namun tak pasti sama dia melakukan pembedahan plastik ataupun kerana teknik solekan.

Sumber : Ceriteradunia.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *