10 AKTIVITI HARIAN YANG DIHARAMKAN DI KOREA UTARA, TEMBAK MATI KALAU BUAT!

Tak perlu susah nak terangkan bagaimana ketatnya undang-undang dan peraturan di Korea Utara. Segala keputusan dan undang-undang di negara rejim itu dibuat oleh Supreme Leader, Kim Jong-un. Jika di Malaysia, hampir kesemua perkara bebas dilakukan, namun tidak di Korea Utara. iluminasi.com ingin berkongsi 10 aktiviti harian yang diharamkan di Korea Utara. 1. Menonton televisyen Ramai …

“Aidil Aziz aku cabar kau!” – Roslan Shah

ARTIS sensasi Roslan Shah sekali lagi menimbulkan kontroversi apabila secara terbuka mencabar pelakon Aidil Aziz agar bertemu dengannya. Tanpa sebarang penjelasan jelas, Roslan dalam statusnya di Instagram menyifatkan pelakon itu sebagai manusia lupa diri dan menuntut janji-janji yang dibuat Aidil terhadapnya. “Bro jom berjumpa… Aku cabar kau! Aidil Aziz aku cabar kau! Kau manusia lupa diri… …

[VIDEO] Fesyen Pouch Bag Neelofa Kena ‘Bahan’ Zizan Razak Pula

Stail dan cara pemakaian pengacara Neelofa sering kali mendapat perhatian netizen. Ini bukan kali pertama dia dikecam kerana stail hijab dan busana yang digayakan. Sebelum ini Neelofa dikecam kerana mengayakan beg pinggang seperti makcik bekerja di kedai makan. Semasa di rancangan Meletop, fesyen Neelofa sekali lagi dicarut oleh Zizan Razak dan Johan. Siap buat gaya pouch …

Kreatif Teruk Diorang Punya Foto Konvo. Ultraman Bagi Skrol..Mana Nak Dapat?

Majlis Konvokesyen sememangnya antara hari bersejarah buat mereka yang bergelar pelajar di institut pengajian tinggi. Bayangkan selepas penat mengharungi cabaran untuk mendapatkan segulung ijazah, inilah hari yang ditunggu-tunggu. Tidak hairanlah, kalau ada yang sanggup mengupah jurugambar untuk merakamkan detik gembira mereka. Kali ini kami kongsikan dengan anda foto unik lelaki ini sempena Hari Konvokesyen mereka. Memang …

Inilah 7 Sebab Suami Benci Isteri. Mesti Baca dan Ambil Iktibar

Dalam hubungan suami isteri di alam rumahtangga, tidak dinafikan adanya kelemahan pada setiap pasangan, namun yang paling penting adalah menyedari apa yang pasangan kita tidak suka lalu berusaha memperbaiki diri. Tips 7 ‘C’ sebab suami benci isteri dari Dr Fadzilah Kamsah ini adalah perkongsian yang sangat baik kali ini sebagai renungan agar keharmonian rumahtangga dapat …

“Cute gila, kecik je orangnya..” – Tarian comel, Bella Astillah dipuji sama macam ‘Minions’

Rasanya tidak perlu diperjelaskan lagi mengenai tarian ‘Keke Challenge’ yang menjadi kegilaan ramai ketika ini sehingga menjadi ikutan di laman media sosial. Malah, trend dari luar negara yang menggunakan lagu terbaru nyanyian Drake berjudul In My Feelings ini turut dilakukan oleh anak muda dan selebriti tempatan. Salah seorangnya iaitu penyanyi Bella Astillah yang turut menyahut cabaran melakukan …

5 Pelakon Bangsa Cina Ini Paling Popular Dalam Drama Melayu!

Rantaian drama melayu terkini bukan sahaja menampilkan mereka yang sememangya kaum melayu, sebaliknya mereka yang berbangsa cina turut diberi peluang menjadi teraju sesebuah drama. Bukan sekadar pelakon pembantu malah ada diantara mereka yang menjadi pelakon utama sehingga berjaya menaikkan rating drama. Hangat.com senaraikan 5 pelakon berbangsa cina yang paling popular dalam drama terkini. 1.Elizabeth Tan …

“Tolong berambus” – Itu jawapan Sharifah Sakinah selepas terima info suami curang

PELAKON Sharifah Sakinah memuat naik paparan skrin mesej peribadi yang diterima daripada sebuah akaun yang menuduh suaminya mempunyai hubungan dengan seorang wanita. Sakinah, 29, memberi amaran kepada orang luar agar tidak mencampuri urusan rumah tangganya.     “Perhatian kepada orang luar yang tidak tahu tentang kehidupan dan hubungan rumah tangga saya, dengan rasa penuh hormat tolong …

Suasana ‘Menakutkan’ Bila 39 Pelajar & 5 Guru Diserang Histeria Ketika Perhimpunan Sekolah

Gempar di Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Ketereh, apabila seramai 39 pelajar diserang histeria ketika waktu perhimpunan kira-kira 7.30 pagi tadi. Selepas mangsa dirawat dan dibenarkan pulang, giliran lima orang guru pula diserang histeria. Keadaan itu disifatkan sebagai suasana yang agak ‘menakutkan’. Suasana ‘Menakutkan’ Bila 39 Pelajar & 5 Guru Diserang Histeria Ketika Perhimpunan Sekolah Gempar …

DIHENTAM TERUK PEMBANGKANG ISU BELIA. INI JAWAPAN BALAS SYED SADDIQ BUAT SEMUA TERGAMAM

July 18, 2018 admin Uncategorized Leave a comment Dihentam Teruk Pembangkang Isu Belia. Ini Jawapan Balas Syed Saddiq Buat Semua Tergamam | Menteri termuda Malaysia ni dihentam teruk oleh pembangkang dalam sesi parlimen pagi tadi. Tapi jawapan balas mengejutkan Syed Saddiq buat semua MP tergamam. Ada video, mesti ramai wanita melting ni. ISU BELIA PINDAH …